Parkingware interview met Ik Ben Drents Ondernemer

Parkingware interview met Ik Ben Drents Ondernemer

Via een rustige landweg kom ik aan bij een prachtige boerderij, even twijfel ik of ik goed ben. Maar de slogan “wij maken parkeren efficiënt en eenvoudig” valt al op bij binnenkomst. Handige camera’s zien mij en de poort gaat binnen enkele seconden open. Warm en hartelijk word ik ontvangen door Gerard en Lilian, en op het kantoor kijk ik mijn ogen uit! Het ligt bomvol met technische apparatuur. Gerard zegt nog: “ik ben techneut, ik ben graag met mijn handen bezig.”

 

 

Hoe is het nu?

In 2020 is Parkingware al een keer uitgeroepen door Ik Ben Drents Ondernemer als ondernemer van de maand. Gerard sprak toen een ambitieuze ambitie uit “over 5 jaar behoren wij tot de top 5 aanbieders van Nederland”. Hij legt uit; “we zijn heel hard op weg, maar we zijn er nog niet. Door corona duurt het iets langer, maar we merken dat steeds meer klanten ons vinden. Door corona hebben wij niet op beurzen kunnen staan. Daarom hebben wij een digitale showroom gemaakt bij ons in huis, hier hebben wij alle mogelijke oplaad/parkeerpalen uitgestald. Doormiddel van een camera uit het plafond kunnen wij een digitale rondleiding geven. Op deze manier kunnen wij op afstand onze klanten de nieuwste technologische ontwikkelingen laten zien.”

 

Parkeren en laden in één!

Gerard vertelt: “De toekomst is slim parkeren en laden, waar je gaat parkeren moet je kunnen laden. Vanaf 2035 worden er alleen nog maar elektrische auto’s verkocht. Wij hebben hiervoor een systeem kunnen ontwikkelen, die toepasbaar heeft bij parkeergelegenheden van luchthavens, winkelcentra en reguliere bedrijfspanden. Door een slimme techniek toe te passen kun je het effectief maken, en kun je je auto opladen tot in hoeverre jij het nodig vindt.”

Gerard vervolgt zijn uitleg; “Bij de reguliere laadstations van nu staan bijvoorbeeld zes laadpalen. De eerste auto krijgt 100% stroom, komt er een tweede auto bij, dan krijg je beide 50%. En zo wordt het steeds verdeeld onder de auto’s. Maar misschien hebben drie van de auto’s de gehele dag geen afspraken en hoeft de auto pas om 17.00 uur vol te zijn, terwijl de accountmanager om 10.00 uur met een volle auto naar de klant moet rijden. Het idee erachter is dat niet iedereen tegelijk hoeft te laden. Door een verdeling van energie te maken, gekoppeld aan een aanwezigheidssysteem kan het laden aangepast worden aan je agenda.”

Om te weten hoelang jij verblijft heb je data nodig, dat kan komen via een personeelssysteem, maar dit kun je ook via een afspraakbevestiging sturen. Wat is je kenteken, hoe laat kom je aan, wanneer ga je weg en wil je ook bijladen? Door deze gegevens te indexeren kan je auto geladen worden tijdens een zakelijke afspraak.”

 

Over de landsgrenzen

Lilian legt uit: “verspreid door heel NL afnemers voor zowel toegang- als ‘betaald parkeren`, maar inmiddels zijn we ook actief in België en Duitsland. Het blijkt dat onze oplossing heel erg geschikt is voor luchthavenparking. Ook op kleinere parkeerterreinen, zoals parkeerplaatsen van een onderneming, kunnen wij onze toepassing inzetten. Je bent klant, je maakt een reservering en dan krijg je een reserveringsbevestiging, onze kentekenchecker herkent je en je wordt toegelaten tot het parkeerterrein. “We gaan binnenkort zelfs in Spanje leveren” merkt Lilian op. Een bekend terrein voor de ondernemers, ze hebben hier in het verleden gewoond.

 

Alles in eigen handen

We werken met een klein team vaste medewerkers en veel partners door heel Nederland. Wij verkopen ons product via toegangstechniek-bedrijven, zij doen de administratie en wij leveren de producten.

De onderneming is zo opgezet dat het relatief gemakkelijk schaalbaar is, qua installatie en presentatie. Zodra er een internetverbinding is kunnen wij op afstand bedienen.

 

Ik ben Drents Ondernemer

Ik vroeg wat de connectie en de band met Ik Ben Drents Ondernemer betekent voor Gerard en Lilian. “Wij zien Ik Ben Drents Ondernemer als een sparringpartner, en vraagbaak. Voornamelijk hebben wij contact met Raymond, als wij twijfelen over een keuze is het fijn om met iemand te kunnen praten over de opties. Omdat we beide in het bedrijf werkzaam zijn, kan een extern persoon een heldere blik op de zaak werpen. Daarnaast is het een wisselwerking en levert hij ons ook leads aan. Ik Ben Drents Ondernemer is er echt voor je en helpt je te groeien.”

 

Wil jij thuis ook aan de slag met elektrisch laden?
Bekijk dan onze website en laat je inspireren https://parkasol.nl/

https://ikbendrentsondernemer.nl/thermometer-parkingware/