Kentekenherkenning – De Norm voor Parkeergemak bij Juiste Toepassing

Kentekenherkenning – De Norm voor Parkeergemak bij Juiste Toepassing

Kentekenherkenning – De Norm voor Parkeergemak bij Juiste Toepassing

 

In de wereld van kentekenherkenningstechnologieën kunnen landmodules met kentekenseries van een bepaald land, wanneer niet correct toegepast, tot onvoorziene uitdagingen leiden. Onlangs heb ik persoonlijk ervaren hoe een schijnbaar eenvoudige situatie met mijn Nederlandse kenteken HJ-604-R tijdens een reservering op de luchthaven Madrid-Barajas tot complicaties leidde. Mijn kenteken werd onjuist herkend als H3604R. Laten we eens onderzoeken hoe dit is gebeurd.

 

De landmodule voor Spanje stond, logischerwijs, ingesteld als de primaire module, waardoor een verkeerde interpretatie van mijn kenteken ontstond. In het Spaanse kentekenregistratiesysteem, ingevoerd in 1975 tot 2000, werd een provinciecode, vier cijfers (met voorloopnullen), en later één of twee letters toegepast. De Spaanse landmodule heeft hierdoor de ‘J’ op de tweede positie van mijn kenteken geïnterpreteerd als een ‘3’. De ‘H’ staat voor de Spaanse provincie Huelva. Gezien de visuele gelijkenis tussen ‘J’ en ‘3’, en de overeenkomst met het patroon letter-4 cijfers – letter, heeft de software een fout gemaakt.

 

Wat ging er precies mis in de landmodule? Het systeem heeft geen fontdetectie toegepast en heeft evenmin de bekende streepjes in het Nederlandse kenteken gedetecteerd, anders was deze fout voorkomen. Bij Parkingware wordt altijd font- en symbooldetectie toegepast in de kentekenherkenningsengines, waardoor de kans op dergelijke fouten wordt geminimaliseerd.

 

Bovendien biedt Parkingware de mogelijkheid om kentekenresultaten te matchen met geldige reserveringen. Dit gebeurt alleen wanneer de betrouwbaarheidswaarde van de herkenning laag is, bijvoorbeeld bij twijfel over de juistheid van een karakter door een deuk of vervuiling. Door deze aanpak wordt een betrouwbare parkeerervaring gegarandeerd.

 

Gelukkig werd mijn probleem op de luchthaven van Madrid uiteindelijk opgelost. Na een korte wachttijd bij het parkeerloket heeft de parkeeroperator mijn kenteken handmatig aangepast, waardoor ik uiteindelijk met mijn reservering (nu H3604R) kon uitrijden.

 

Kortom, met de juiste toepassing van technieken kunnen we een naadloze parkeerervaring creëren die voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers.

 

Meer weten over een passende parkeeroplossing voor uw parkeeraccomodatie?

 Neem contact op met Gerard Spin:

+31 599 648 265 of https://parkingware.nl/contact/

Klik hier voor een online offerteaanvraag