Het nieuwe multi-tenant parkeren

Het nieuwe multi-tenant parkeren

 

Het is niet nieuwe meer. Je komt aanrijden op de parkeerplaats, het kenteken wordt herkend en de slagboom gaat automatisch open. Echter gaat het tegenwoordig niet alleen om het verlenen van toegang. We willen meer. Het proces moet efficiënt, gastvrijheid en veiligheid zijn.

 

Het beheer begint met het vastleggen van het contractueel afgesproken aantal voertuigen per huurder per tijdslot? Gevolgd door het vaststellen van de parkeerkosten?

 

HOE WERKT VOOR DE BEHEERDER?

  1. De beheerder van een multi-tenant gebouwen laten de huurders zelf de auto’s via een online portal invoeren en beheren.
  2. Zodra het maximum, contractueel afgesproken, aantal voertuigen de slagboom is gepasseerd, zal de slagboom niet openen.
  3. Indien er voor de huurder “Overflow” is toegestaan en er is nog een vrije parkeerplek is dan betaalt de huurder een bedrag per voertuig dat die dag de slagboom passeert.
  4. Indien “Overflow” niet is toegestaan en er is nog een vrije parkeerplek dan kan de bezoeker op de bezoekersknop drukken voor toegang en betalen per minuut of gebruik maken van een uitrijkaart.

 

HOE WERKT HET PARKEERSYSTEEM VOOR ONBEKENDE BEZOEKERS?

  1. Onbekende bezoekers drukken op de knop ‘bezoekers’ om de slagboom te openen en toegang te krijgen tot het parkeerterrein.
  2. Het parkeertarief wordt achteraf per minuut betaald. Eventueel met de eerste X minuten gratis.
  3. Afrekenen van het parkeertarief gebeurt online, de bezoeker gaat naar de website en voert daar zijn kenteken in, waarna de betalingsprocedure start.
  4. De kentekenlezer bij de uitgang leest het kenteken en controleert of er betaald is, vervolgens opent de slagboom.
  5. Indien de onbekende bezoeker één van de huurders heeft bezocht, dan kan de huurder ook een uitrijkaart verstrekken.

 

WAT ALS DE SLAGBOOM NIET OPENT?

Bij de in- en uitgang kan het telefoonnummer van de beheerder(s) getoond worden dat gebeld kan worden. De beheerder heeft toegang tot het beheerdersportaal en web app en kan op afstand de slagboom open of dicht sturen.

 

Het nieuwe toegangsproces kent de volgende aandachtspunten:

·        beheer huurders

·        beheer medewerkers

·        vooraanmelding gasten

·        lokale aanmelding bezoekers

·        koppelingen met operationele systemen

·        online reserveren en betalen

·        aankomstlijst voor de receptie

 

De wensen en de mogelijkheden van de huidige techniek gaan steeds verder. Daarom is het goed om na te denken over het integreren van het toegangsproces in uw bedrijfsproces. Wie dit gastvrij, efficiënt en duurzaam doet is klaar om te groeien in de toekomst!

 

Dubbelgebruik parkeerplaatsen als inkomstenbron

 

 

 

Meer weten over een passende parkeeroplossing voor uw parkeeraccomodatie?

 Neem contact op met Gerard Spin:

+31 599 648 265 of https://parkingware.nl/contact/