Efficiënt Parkeren voor Gebouwen met Meerdere Huurders: Innovaties en Voordelen

Efficiënt Parkeren voor Gebouwen met Meerdere Huurders: Innovaties en Voordelen

Parkeren efficiënt en eenvoudig

 

Vandaag de dag rij je de parkeerplaats op, je kenteken wordt automatisch herkend, en de slagboom opent zich zonder enige moeite. Maar toegang verlenen alleen is niet genoeg meer. We willen meer. Het proces moet efficiënt, gastvrij en veilig zijn.

 

Wat is Multi-Tenant Parkeren?

Multi-tenant parkeren verwijst naar een parkeersysteem dat wordt gedeeld door meerdere huurders binnen één gebouw of complex. Dit type systeem biedt flexibiliteit en efficiëntie, vooral in zakelijke omgevingen waar verschillende bedrijven een gezamenlijke parkeerruimte gebruiken.

 

Hoe Parkeerplaatsen beheren?

Het begint allemaal met het vastleggen van het contractueel afgesproken aantal voertuigen per huurder per tijdslot, gevolgd door het vaststellen van de parkeerkosten.

 

Hoe Werkt het voor de Beheerder?

Voor de beheerder van een multi-tenant gebouw is het proces eenvoudig. Huurders kunnen zelf hun voertuigen beheren via een online portal. Zodra het maximum aantal contractueel afgesproken voertuigen is bereikt, opent de slagboom niet meer voor die huurder. Als er “Overflow” is toegestaan en er is een vrije parkeerplek beschikbaar, betaalt de huurder een bedrag per extra voertuig dat die dag de slagboom passeert. Indien “Overflow” niet is toegestaan, kan een bezoeker op de bezoekersknop drukken om toegang te krijgen en per minuut betalen of een uitrijkaart gebruiken.

 

Hoe Werkt het voor Onbekende Bezoekers?

Onbekende bezoekers drukken op de knop ‘bezoekers’ om toegang te krijgen tot het parkeerterrein. Het parkeertarief wordt achteraf per minuut berekend, eventueel met de eerste paar minuten gratis. Betalen gebeurt online: de bezoeker voert zijn kenteken in op de website en de betalingsprocedure start. Bij de uitgang controleert de kentekenlezer of er betaald is en opent de slagboom. Bezoekt de onbekende bezoeker één van de huurders, dan kan de huurder een uitrijkaart verstrekken.

 

Wat Als de Slagboom Niet Opent?

Mocht de slagboom niet openen, dan wordt het telefoonnummer van de beheerder(s) bij de in- en uitgang getoond. De beheerder kan via het beheerdersportaal en de web app de slagboom op afstand bedienen.

 

Belangrijke Aandachtspunten van het Nieuwe Toegangsproces:

1-Beheer van huurders

2-Beheer van medewerkers

3-Vooraanmelding van gasten

4-Lokale aanmelding van bezoekers

5-Koppelingen met operationele systemen

6-Online reserveren en betalen

7-Aankomstlijst voor de receptie

 

De mogelijkheden van de huidige technologie zijn eindeloos. Het is daarom verstandig om na te denken over de integratie van het toegangsproces in uw bedrijfsproces. Wie dit gastvrij, efficiënt en duurzaam doet, is klaar om te groeien in de toekomst!

 

Conclusie

Het nieuwe multi-tenant parkeersysteem biedt niet alleen gemak en efficiëntie, maar ook verbeterde gastvrijheid en veiligheid. Door het slim inzetten van technologie en een goed doordacht beheerproces, kunnen bedrijven hun parkeerbeheer optimaliseren en de tevredenheid van huurders en bezoekers verhogen. Bent u klaar om deze stap naar de toekomst te zetten?

 

Meer weten over een passende parkeeroplossing voor uw parkeeraccomodatie?

 Neem contact op met Gerard Spin:

+31 599 648 265 of https://parkingware.nl/contact/