Duurzame oplaadpunten bij uw bedrijf financieren uit de besparing op de reiskostenvergoeding

Duurzame oplaadpunten bij uw bedrijf financieren uit de besparing op de reiskostenvergoeding

Er komen steeds meer elektrisch voertuigen (EV’s) op de markt. Maar wat uw medewerkers straks die EV’s bij uw bedrijf parkeren en willen opladen?  Hoe gaat u het efficiënt en duurzaam doen? Wat kost heten hoe zit het met terugverdientijd? 

Laat uw oplaadpunten meegroeien met de vraag en zorg dat investering laag blijft. Klinkt simpel en dat is het ook met Powersharing (c) en Parkasol (c) van Parkingware: Powersharing kan efficiënt de overcapaciteit aan energie uit de zon verdelen op basis van verblijfstijd en aantal woon-werk kilometers. Met de Parkasol solar carport kunt u eenvoudig extra energie opwekken tijdens kantooruren.

Kunnen we met de Parkasol duurzaam woon-werk kilometers opladen?

De Parkasol is een solar carport van Parkingware en levert 5300 kWh per jaar aan energie. Woon-werk kilometers 44 Km  : 5 Km  per kWh = 8,8 kWh per parkeerplek nodig. Per Parkasol solar carport zijn er 2 plekken met laadpunten, dat betekent 2×8,8=17,6 kWh per werkdag. 17,6 x 20 werkdagen in de maand x 12 maanden = 4.224 kWh per jaar nodig. De Parkasol levert 5300 kWh per jaar en dat is dus meer dan de woon-werk afstand. Hierdoor gaat er per Parkasol nog eens 1076 kWh per jaar van uw energierekening af.

Zolang we kunnen salderen is 44km  laden opladen per dag in de wintermaanden ook geen probleem. Kortom de Parkasol is dé oplossing voor de toekomstige energievraag op zakelijke parkeerlocaties

Wat kost het en wat is de terugverdientijd?

De aluminium uitvoering van Parkasol met solar installatie kost over 10 jaar, 525 euro per parkeerplek per jaar.  De opbrengst per parkeerplek per jaar= 2650 kWh. Dat is 2112 kWh voor het opladen van de woon-werk kilometer en 538 kWh besparing op uw energiekosten.

22 km woon-werk x 5 dagen x 0,19 Euro reiskosten = 1789 Euro reiskosten vergoeding per jaar. U kunt hetzelfde tarief als thuis met uw medewerker afspreken a 0,22 Euro per kWh. Uw medewerk betaald dan 2112 kWh x 0,22 = 464 Euro per jaar. Uw bedrijf heeft als extra nog 538 kWh besparing op de energierekening x 0,22 Euro per kWh = 118 Euro per parkeerplek per jaar. Samen is dat meer dan de afschrijving van 525 Euro per parkeerplek per jaar.

Conclusie

Wanneer het opladen voor uw medewerkers wordt betaald uit de reiskostenvergoeding dan u kunt als bedrijf de solar carport oplossing financieren en in 10 jaar afschrijven. Uw medewerker heeft een mooie laadoplossing op de zaak voor dezelfde kWh prijs als thuis. U bespaart tevens 118 Euro per parkeerplek per jaar op uw energierekening. Met een SDE subsidie kunt de afschrijving nog versnellen.